Nyhetsbrev

Jeg ønsker å motta tilbud om vareprøver, produkter og annen relevant informasjon på e-post fra Norvital.

Meny

Kontakt oss

Åpne meny
Bilde av K2
Norvital K2
05.05.2015
nina

K2

Vitamin K2 er viktig for å frakte kalsium fra blodårene til skjelettet og bidrar dermed til å opprettholde normale knokler. Les mer.

Image of product: K2

K2

kr 298,00

60 kaps/2 mnd forbruk

Muskler og ledd

Hvorfor bruke K2?

Forekomsten av vitamin K2 i norsk kosthold er liten. Norvital K2 inneholder ingredienser som bidrar til opprettholdelse av normal benbygning.

Ingrediensene i Norvital K2

  • Vitamin K2 er viktig for å frakte kalsium fra blodårene til skjelettet og bidrar til å opprettholde normale knokler
  • Vitamin D bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Vitamin D bidrar også til å opprettholde normal muskelfunksjon
Om K2

Skjelettet brytes gradvis ned fra 30-årsalder

Et sterkt skjelett er viktig. Skjelettet består i hovedsak av kalsium og benbygningen fornyes hele livet ved at benvev brytes ned og bygges opp. Ettersom skjelettet er i kontinuerlig endring og fornyelse vil det trenge tilførsel av mineralene kalsium og magnesium hele livet. Vitamin K2 bidrar til å frakte det viktige kalsiumet fra blodårene til skjelettet.

I 30-årsalderen vinner nedbrytningen over oppbygningen og beinmassen tapes gradvis. Inntak av mineraler, vitamin D og vitamin K2 er derfor viktig for både gammel og ung for å opprettholde et normalt skjelett. 

Dokumenterte helseeffekter

Vitamin K2 er viktig for å frakte kalsium fra blodårene til skjelettet og bidrar dermed til opprettholdelse av skjelettet. Forekomsten av vitamin K2 i det norske kosthold er liten.

Vitamin D bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor og til å opprettholde normale kalsiumnivåer i blodet. Vitaminet bidrar også til å opprettholde en normal benbygning samt normal muskelfunksjon.

Vitamin D dannes i huden når den utsettes for sollys. EFSA (European Food Safety Authority) har rapportert at mange europeere får i seg for lite vitamin D.

Forekomsten av vitamin K2 er liten i norsk kosthold
Forskning viser at vitamin K2 har gode resultater på benhelsen, men det er mange i Norden som ikke spiser tilstrekkelig vitamin K2. I Japan har vitamin K2 vært en naturlig del av kostholdet i lang tid ved at vitaminet er høykonsentrert i en av deres nasjonalretter; Natto (fermenterte bønner). Japanske kvinner har få problemer knyttet til skjelett og benbygning når de eldes.

Kundeopplevelser

Bilde av Kirsten Ask

Jeg tror på kosttilskudd!

Jeg fikk lyst til å skrive noen ord i forbindelse med at jeg ønsker å ta imot deres tilbud på Norvital K2. Jeg er en voksen dame og på grunn av min overbevisning om vitamin K2 sine positive virkninger på benhelse har jeg tatt tilskudd med dette vitaminet siden 2002.

Høsten 1997 ble jeg med i et prøveprosjekt ved endokrinologisk avdeling ved Rikshospitalet. Jeg hørte til normalgruppen i prosjektet, og min helse var ved det normale etter den første scanningen. I 2002 var jeg inne til kontrollscanning og denne gangen viste bildene noe helt annet. Bildene kunne vise at min benbygning ikke var like sterk som den engang var.

Høsten samme år var jeg på et helsekostseminar og der jeg tok opp min problemstilling med en forelesende lege. Han sa enkelt og greit at jeg burde begynne å ta et tilskudd av vitamin K2 – og aldri slutte. Dette rådet følger jeg nå med mitt abonnement på Norvital K2. Jeg har full tiltro til vitamin K2 og dets positive virkning på benbygningen min, jeg kommer aldri til å slutte med dette kosttilskuddet.

Jeg abonnerer faktisk totalt på seks produkter fra Norvital; fra vitaminer og mineraler i Açai til leddproduktet MaxiFlex. Ingen trenger tvile på at jeg tror på kosttilskudd!

 

Kirsten Ask, Drammen – Norge

Ingredienser i K2
Innhold per 1 kapsel    1 kapsel  % av referanseverdi
 Vitamin K2 45 µg    60 % 
 Vitamin D   5 μg   100 %

 

Anbefalt døgndose: 
1 kapsel daglig, sammen med mat. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Kapsler anbefales ikke til barn under 3 år.

Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil, og skal ikke erstatte legemidler. Ved bruk av reseptbelagte legemidler bør legen informeres om bruk av kosttilskudd. Personer som bruker blodfortynnende legemidler må konsultere lege før bruk av vitamin K2-tilskudd. 

Ingredienser:

Tistelolje, kapselskall (fiskegelatin, fuktighetsbevarer/fuktighetsbevarande medel (glyserol), fargestoff (jernoksid)), menakinon (vitamin K2), kolekalsiferol (vitamin D).

Produktet er produsert i henhold til retningslinjer for Good manufacturing Practice (GMP).